CMS 1000-3

cms-1000-3_persp_left

De Dynacord CMS1000 3 is een 10-kanaals mixer, geschikt voor meerdere doeleinden, maar zeer populair vanwege zijn uitstekende functionaliteit binnen professionele zanginstallaties. De aanwezigheid van 6 mono en 4 stereo kanalen en de nodige Auxilaries, zoals MON, FX en AUX maakt de CMS 1000-3 van Dynacord veelzijdig en met name geschikt voor veel geluidsmannen en bands. De hoogwaardige componenten echter, gecombineerd met de fenomenale geluidskwaliteit en gebruiksgemak maken de CMS 1000-3 series tot marktleiders in hun segment.

Mono microfoon & lijn ingangen
De XLR microfoon ingangen zijn uitgerust met pre-amps van extreem hoge kwaliteit en een zeer lage, eigen ruiswaarde, natuurlijk uitgerust met 48V fantoomspanning. De lijningangen en kanaal inserts zijn voorzien van een 6.3 mm Jack aansluiting. De gain kan worden geregeld van 0 tot 60 dB. Lage frequenties kunnen worden gefilterd middels het Low Cut Filter (80Hz, 18dB). De asymmetrische stem filter, een typische Dynacord feature, kan naar gelang worden gebruikt om de stem kracht bij te zetten in de mix. Snel correcties maken is zelfs voor de onervaren gebruiker mogelijk door de aanwezigheid van de 3-band semi-parametrische EQ.

6 bussen voor flexibele configuratie
De uitgebreide bus structuur maakt het mogelijk om snel, flexibele configuraties in te stellen. In totaal zijn er 6 AUX bussen beschikbaar. 2 stuks kunnen worden toegewezen voor 2 effect sends. 2 stuks kunnen worden geconfigureerd als monitor of als effect sends als schakelaar in de main sectie. En de laatste 2 zijn ontworpen als monitor sends en zijn bovendien voorzien van een anti-feedback filter in de master sectie.

Meer details per kanaal
De mute en PFL schakelaars, welke allemaal uitgerust zijn met LED indicatie, maken het mogelijk om elk ingangskanaal individueel stil te krijgen en/of te luisteren naar het pre-fader signaal. Elk kanaal biedt een Signal Present en Peak LED voor level controle. De kanaalfaders zijn bovendien goed beschermd tegen stof en bieden niet alleen een goede bescherming tegen overspraak, maar ook een optimale regelkarakteristiek voor praktijk. De potmeters en faders zijn hoogwaardige componenten van ALPS.

Stereo microfoon & lijn ingangen
De stereo ingangskanalen zijn op dezelfde wijze uitgerust alsook de mono kanalen, maar vanzelfsprekend om stereo kanalen uitstekend te distribueren. 2 van de 4 stereo ingangen zijn voorzien van een parallel cinch aansluiting voor het aansluiten van CD of Mp3 spelers. De 2 andere ingangen ontvangen de 4 kanalen van de digitale audio interface. Om de stereo kanalen tegelijk te gebruiken zijn er aparte gain controls aanwezig. Verder vind je 3-band tooncontrole terug en de Balance Control vervangt de Pan control, welke je op de mono kanalen terug vindt.

Master Sectie
Binnen de master sectie vind je een 11-band stereo EQ terug, welke geroute kan worden naar de Master kanalen of anders naar elke van de Monitor Sends naar keuze. Alle 6 bussen zijn te vinden op de faders, alsook het Master L/R signaal. Het Master B signaal is beschikbaar als pre of post Master L/R fader of kan mono gebruikt worden wanneer gewenst. Het Master signaal is beschikbaar op de REC send cinch uitgang met level controle. De standby schakelaar sluit alle kanalen af gedurende pauzes, terwijl de 2Track-to-Master ingang actief blijft voor het afspelen van muziek. In de Master sectie vind je ook een aansluiting terug voor een 12V/5W zwanenhals lamp.

Digitale USB 2.0 Audio Interface
Maar liefst 4 kanalen kunnen simultaan worden afgespeeld of opgenomen door de aanwezigheid van de hoogwaardige interface. Muziek afspelen of opnemen kan hierdoor eenvoudig. Er wordt een gratis DVD van Cubase LE mee geleverd. Naast een USB audio interface herbergt de CMS Serie ook een PC MIDI interface, waarmee een master keyboard of voetpedaal kan worden gekoppeld, waarmee je de ingebouwde effecten zou kunnen aansturen.

2 professionele stereo multi-effecten processors
Maar liefst 2 geïntegreerde stereo multi-effecten processors werken apart van elkaar, waarbij beide 100 effect algoritmes bieden ten behoeve van live performance. De belangrijkste parameters zijn hierbij aan te passen. De processing van deze effecten vindt plaats middels 24-bit AD/DA convertors en met 48-bit dubbele precisie, waardoor er een studio geluidskwaliteit wordt gewaarborgd. De 100 effecten bestaan uit hoogwaardige reverbs, halls en plates, echo/reverb en koor/reverb combinaties, maar ook een pakket aan delays, flangers, chorus en doubling algoritmes. Is er een delay actief, dan kan deze worden gesynchroniseerd met de beat van de muziek door de TAP knop. Aangepast effecten kunnen op 20 geheugen presets worden opgeslagen.