Dynacord PM 502

pm502_persp_left

De PM 502 van Dynacord is een powered mixer die voorzien is van vijf analoge microfoon/lijn-ingangen en drie stereo-ingangen. Met zijn compacte ontwerp en zijn weldoordachte flexibele output-routing mogelijkheden is deze mixer zeer geschikt voor gebruik in vaste installaties zoals in cafés, bistro’s, kerken, winkelcentra en hotellounges. Ook bij het gebruik door DJ’s, entertainers en bands op het podium en in de repetitieruimte staat deze PM 502 zijn mannetje. Hij heeft een eindversterker van tweemaal 450 Watt en geavanceerde microfoon-processing zoals compressor/limiter en effecten aan boord en dat maakt deze powered mixer zeer veelzijdig in het gebruik. De ingebouwde MP3-speler kunt u ‘voeden’ met muziek door het aansluiten van een geheugenstick of harddrive op de USB-aansluiting op de voorzijde. Hierdoor is het afspelen van (achtergrond-)muziek kinderspel.

Het mixergedeelte: uitgebreide mogelijkheden

Zowel de vijf gecombineerde microfoon/lijn-ingangen als de drie stereo-ingangen hebben een driedelige toonregeling, een FX-send, een aux-send, een LED piek-meter en een volumeregelaar. Aan de achterzijde zit een schakelaar om de fantoomvoeding in te schakelen voor de vijf microfooningangen zodat u ook zonder problemen gebruik kunt maken van condensatormicrofoons. Voor elk van de microfooningangen is een compressor/limiter in te schakelen waarmee verschillen in dynamiek van diverse microfoons beteugeld kunnen worden. De PM 502 heeft maar liefst drie masteruitgangen. Elke master heeft zijn eigen 7-bands grafische equalizer en dat maakt dat u de klankkleur voor elk van die uitgangen kunt aanpassen op de akoestiek van de ruimte. Met die drie masteruitgangen kunt u bijvoorbeeld drie verschillende ruimten van muziek voorzien.

Digitale kracht en analoge kwaliteit voor veel gebruiksmogelijkheden

Deze Dynacord PM 502 is uitgerust met een digitale versterker die tweemaal 450 Watt in 4 Ohm kan leveren. Hiermee heeft hij voldoende vermogen aan boord om een kleine geluidsset of meerdere luidsprekers in een restaurant van kraakheldere geluidskwaliteit te voorzien. Zoals we van Dynacord gewend zijn heeft deze Duitse fabrikant diverse beveiligingen ingebouwd die de versterker en uw luidsprekers beschermen. Via het ingebouwde beeldschermpje zijn de 32 effect-presets aan te passen en de overige instellingen te maken. Deze powered mixer is bovendien te gebruiken voor een 100 Volt-installatie. Hiervoor is hij voorzien van een Direct Drive-aansluiting om luidsprekerlijnen aan te sturen zonder tussenkomst van een externe transformator. Een groot voordeel bij gebruik in winkels of winkelcentra.